Gyebnár Péter: Szerbián át Görögországba - 2003. június 27.

Kiegésziteném Szekeres István útleirását saját tapasztalatommal. Én 2003.junius 27-én utaztam Görögországba. Szekeres Úr leirása tökéletes, csak néhány gondolatot tennék hozzá.

1. Szerbiában mindenképpen nappal utazzunk, kötelezően tartsuk be a sebesség korlátozásokat! Én éjjel mentem és megbüntettek mert "gyorsam hajtottam". 50 km/h -val haladtam, de szerintük a radar bemért engem. /radar a környéken sem volt/. Hazafelé nappal jöttem, kb. 10-05 helyen mérték a sebességet, de sehol sem állitottak meg,
mivel betartottam a korlátozást. Általában az autóút fölüljárói alatt, a kijáratoknál és a sebességkorlátozó táblák után mérnek.
Ha mégis sor kerülne birságolásra, lehet alkudni óvatosan. Nálam bejött.

2. Úthasználati dijakat dinárban fizessünk mert euróval drágább / + 20% / a visszajárót dinárban adják, jelentősen megkurtitva azt is. Dinárt a határon nem biztos, hogy lehet kapni, azt mondják egyszerüen, hogy nincs.

3. Tankolás Szerbiában és Bulgáriában is 0,8 euró/liter a 95-ös. Görögországban átlagosan 0,7 euró.

4. Szerbiában csak a nagyobb benzinkutaknál álljunk meg pihenés vagy bármi más céljából!
5. A határokon a nálunk lévő valutáról senki nem kérdezett.
Megkérdeztem, de nem kell bejelenteni sehova.

Nekem ez volt a tapasztalatom, remélem segitettem az arra utazóknak.

Görögországi tapasztalatom? -100 %-ig pozitiv, egyszerüen jó ott lenni! Nagyon szeretik a magyarokat, amit úton-útfélen ki is nyilvánitanak.
Az ország és természetesen a görögök szabad, gondtalan üdülést, szórakozást biztosit. Kicsit bánt a dolog, hogy csak egy hétig vettem ezt igénybe, többé nem követek el ekkora bakit. Görögországba minimum két hétre kötelező menni, annyi látni-, kóstolni- és természetesen szórakozni valót nyujt szerényebb áron mint mi. Természetesen a pénztárcától függően.
Csak a leutazási kellemetlenségek miatt aggódik az ember, de ezt azonnal elfelejti ahogyan megérkezünk ebbe a csodás országba.
Sok helyi specialitást megkóstoltunk mind ételben, mind italban is egyaránt és a kaja végén az elmaradhatatlan kedvességük egy-egy gyümölcs vagy fagylalt tál ajándékba.
Hát egyszóval: nekünk van még mit tanulni!
A tengerpart? Azt nem tudom elmondani, kérem aki teheti, tessék kipróbálni! Számos látnivaló, szórakozási lehetőség minden felé, éjjel-nappal.
Tőlem egyenlőre ennyi, remélem legközelebb két vagy három hét élményét oszthatom meg az olvasókkal.

Jó utazást kiván: Gyebi

A szerzőnek a szerkesztőn keresztül küldhetsz levelet (szállásközvetítéssel nem foglalkozunk) - E-mail: szerkesztoutikalauz.hu

Tiéd az oldal, magadnak építed!

Ugrás a főbejárathoz: (földi) Útikalauz >>Ugrás az érintett országhoz: Országkapu >>
Üzenőfal - írd le kérdésedet, véleményedet! >> Útitárskereső - ha üres helyed van >>
© BTSz Bt 1997-2007.