Nyilatkozat a szerkesztési szabályokról, a szerzői jogokról és az adatkezelési szabályokról

Az Útirány - (földi) Útikalauz oldalain lehetőséget biztosítunk arra, hogy az ilyen szándékú személyek a kalauz profiljához, értékrendjéhez illő írásaikat, képeiket, más anyagaikat megjelentessék. Az anyagok jellemzően eredeti formában, esetleges stilisztikai módosítással kerülnek közlésre. A beérkező információk valóságtartalmáért nem vállalunk felelősséget, ellenőrizni nincs lehetőségünk, azokért közvetlenül a szerzők felelnek.

Fórumunkon a felhasználók szabadon tehetik közzé véleményüket, információikat az ott meghatározott keretek között. Szerzői jogi, tartalmi felelősséget nem vállalunk. Töröljük az olyan hozzászólásokat, amelyek ellentétesek a fórum bevezetőjében szereplő szabályokkal, nagy méretük miatt nehezítik a kommunikációt, vagy amelyek másik személy személyiségi jogait sértik, annak adatait engedély nélkül hozzák nyilvánosságra.

Az oldalainkon szereplő írások esetenként más oldalakra vezető linkeket tartalmazhatnak. A kapcsolt oldalon megjelenő tartalomért nem vállalunk felelősséget. A honlap főoldalára mutató linket bárki elhelyezheti saját felületén külön hozzájárulásunk nélkül. Belső oldalakra mutató linkek abban az esetben helyezhetők el, ha ezek a teljes oldal, és nem csak egyetlen elem (pl. kép) elérési útját tartalmazzák, illetve az oldal tartalmára semmilyen módon nincsenek hatással, további paramétereket nem tartalmaznak.

A (földi) Útikalauzban szereplő írások, képek szerzői jogaival azok szerzői, szerkesztői rendelkeznek a vonatkozó jogszabályok szerint! A portál külön nem jelzett fotóit, ábráit, írásait Győrffy Árpád készítette, szerkesztette. Az anyagokat interneten, nyomtatott formában, vagy bármilyen más módon nyilvánosan megjelentetni, másolni csak a szerzők, illetve szerkesztők írásos engedélyével lehet. A portálon szereplő információk adatbázisként a BTSz Bt. tulajdonában vannak, és az 1999. évi LXXVI. szerzői jogról szóló törvény oltalma alatt állnak.
A portál anyaginál igyekszünk megfelelni a szerzői jogokhoz kötődő jogszabályoknak. Így is előforduhat, hogy egy kép, egy írás, vagy annak egy része a szabályokat sértő módon szerepel oldalunkon. Amennyiben a szerzői jog tulajdonosa, vagy jogvédő szervezet értesít minket a jogszabályok esetleges megszegéséről, indokolt esetben a kifogásolt tartalmat a lehető leggyorsabban eltávolítjuk a portálról.

A beszámolókért fizetni nem tudunk, de minden szerző hirdetést, hirdetéseket helyezhet el saját írása végén. Ha valaki élni akar a lehetőséggel - és talál valamilyen hirdetőt -, akkor a bevételének 80 százalékát tarthatja meg magának, 20 százalékot a kalauz működtetésére kell átadni. Természetesen mindenki maga dönti el, hogy saját írása mellé kerül-e hirdetés. Az írásokban kerülni kell a burkolt reklámnak minden formáját.

Az Útirány - (földi) Útikalauz működése során hozzánk eljutott e-mail címeket és más személyes adatokat kizárólag az érintett szándéka szerinti célra használjuk fel, azokat csak az érintett engedélyével adjuk ki harmadik személynek. Kérésre bármely felhasználót értesítjük arról, milyen adata szerepel nyilvántartásunkban, adatbázisunkban. Ezeket az adatokat bármikor helyesbítheti vagy töröltetheti. A szerkesztőség mindent megtesz az adatok titkos kezeléséért, de az esetleges szoftverhibákból vagy jogtalan külső behatolásokból keletkező problémákért nem vállalunk felelősséget.
Bizonyos információkat szerverünk automatikusan tárol (böngészőprogram, IP cím, látogatás időpontja, gyakorisága), amely naplózott információkat statisztika céljából, az egyes felhasználókat nem azonosítható módon tárolunk annak érdekében, hogy szolgáltatásunkon javítani tudjunk, és ismerjük látogatóink számát, látogatási idejét.
BTSz Bt. 1997-2008